Odpowiedz

Ponowne otwarcie konta IKZE

Czy i jak mogę ponownie (po całkowitej wypłacie środków) otworzyć konto IKZE w ING (NN)?

Odpowiedz
0 Lajków
Adam1968
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
30-12-2021
Wiadomość 1 z 2 (5 776 wyświetleń)

Re: Ponowne otwarcie konta IKZE

Jeżeli dokonałeś wypłaty jednorazowej albo wypłaty pierwszej raty, nie możesz ponownie rozpocząć gromadzenia pieniędzy na IKZE.
Jeżeli natomiast był to zwrot, czyli wycofanie całości pieniędzy na IKZE przed ukończeniem 65 roku życia, to możesz otworzyć nowe IKZE.
Nie znam warunków otwarcia IKZE w NN, dlatego zapraszam Cię do bezpośredniego kontaktu z nimi.
U nas IKZE otworzysz:
- w Moim ING w Oferta ING -> Emerytura -> Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego -> Otwórz konto
- w placówce na podstawie dowodu osobistego.
Ważne, żebyś miał u nas konto osobiste lub konto oszczędnościowe w złotówkach. Możesz mieć tylko jedno IKZE.
Więcej informacji na naszej stronie https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/ikze
https://www.ing.pl/indywidualni/inwestycje-i-oszczednosci/ikze-inwestycyjne

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MonikaC
Moderator
Moderator icon
647
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (5 723 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z założeniem konta.

Zależy mi na wyjaśnieniu sytuacji, jednak w tym miejscu nie mamy podglądu do danych w systemie i danych naszych klientów.
Przykro mi, że syn ma kłopot z kontem. Jeśli było zapisane zgłoszenie w tej spr...

22-11-2024
Inne dane przelewu niż właściciela konta

Hej, korzystając z Vinted, olx czy innych portali w ramach bezpieczeństwa swoich danych nie podaje swoich prawdziwych danych, pojawił się problem pierwszy raz dopiero gdy założyłem konto w ING, przysz

...

22-11-2024
Re: Re.: Kredyt na oprocentowanie stałe a wakacje kredytowe

A ja dostałem odmowę przedłużenia oprocentowania stałego. Czy ktoś ma już wydłużony termin po interwencji rzecznika?

22-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy