Płatności

Odpowiedz

Przelew zagraniczny w EUR (SWIFT)

[ Edytowane ]
Mam konto ROR w walucie EURO w ING.
Chcę przelać EURO na konto na Litwie lub Ukrainie, należące do innej osoby.
Jaki jest koszt takiej operacji?
W jakim czasie odbiorca dostanie pieniądze?
Odpowiedz
0 Lajków
alexvakula
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-02-2020
Wiadomość 1 z 2 (3 734 wyświetleń)

Re: Przelew EURO za granica

Przelewy w walucie EUR na konta w Jednolitym Obszarze Płatności w euro (SEPA), w tym również do krajów Unii Europejskiej, zlecone w Moim ING, w trybie standardowym są darmowe. Jeśli zlecisz, przelew w euro na Litwę nie naliczymy opłaty. Przelew w innej walucie lub poza kraje SEPA ( w tym Ukraina) zrealizujemy jako przelew walutowy. Opłata za przelew walutowy wyniesie 40 zł. Jeśli zlecisz przelew SEPA, do 17:00 w dniu roboczym, pieniądze udostępnimy w banku odbiorcy kolejnego dnia roboczego. Przelew walutowy zlecony do 17:00 udostępnimy w ciągu dwóch dni roboczych. To kiedy odbiorca będzie miał pieniądze na swoim koncie, zależy również od jego banku.

Szczegóły możesz sprawdzić również tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/platnosci/kiedy-dojdzie-przelew

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 659 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy