Płatności

Odpowiedz

Przelew zagraniczny w EUR (SWIFT)

[ Edytowane ]
Mam konto ROR w walucie EURO w ING.
Chcę przelać EURO na konto na Litwie lub Ukrainie, należące do innej osoby.
Jaki jest koszt takiej operacji?
W jakim czasie odbiorca dostanie pieniądze?
Odpowiedz
0 Lajków
alexvakula
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
26-02-2020
Wiadomość 1 z 2 (4 015 wyświetleń)

Re: Przelew EURO za granica

Przelewy w walucie EUR na konta w Jednolitym Obszarze Płatności w euro (SEPA), w tym również do krajów Unii Europejskiej, zlecone w Moim ING, w trybie standardowym są darmowe. Jeśli zlecisz, przelew w euro na Litwę nie naliczymy opłaty. Przelew w innej walucie lub poza kraje SEPA ( w tym Ukraina) zrealizujemy jako przelew walutowy. Opłata za przelew walutowy wyniesie 40 zł. Jeśli zlecisz przelew SEPA, do 17:00 w dniu roboczym, pieniądze udostępnimy w banku odbiorcy kolejnego dnia roboczego. Przelew walutowy zlecony do 17:00 udostępnimy w ciągu dwóch dni roboczych. To kiedy odbiorca będzie miał pieniądze na swoim koncie, zależy również od jego banku.

Szczegóły możesz sprawdzić również tutaj: https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/platnosci/kiedy-dojdzie-przelew

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 940 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy