Płatności

Odpowiedz

Płatność kartą na Węgrzech

Witam,

w dniu jutrzejszym czeka mnie kilkudniowa delegacja na Węgry i teraz się zastanawiam, co wyjdzie dla mnie korzystniejsze, płatność kartą/wypłata z bankomatu posiadając konto w PLN, czy też utworzenie konta walutowego w EURO i podpięcie do niego karty VISA?

Odpowiedz
0 Lajków
flynn016
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
22-10-2017
Wiadomość 1 z 3 (18 150 wyświetleń)

Re: Płatność kartą na Węgrzech

Jeżeli będziesz płacił karta wydaną konta osobistego, transakcje zagraniczne przeliczamy po kursie organizacji płatniczej Visa. Prowizja za przewalutowanie płatności bezgotówkowych i wypłat z bankomatu wynosi 3% transakcji. 

jeśli założysz konto ROR w EUR i podepniesz te konto do karty Visa, tylko transakcje w EUR będziemy rozliczać z tego konta (w ramach dostępnych pieniędzy).

Płatności w innych walutach (w Twoim przypadku HUF), będziemy rozliczać z konta w PLN.

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
145
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (18 146 wyświetleń)

Re.: Płatność kartą na Węgrzech

Revolut wyjdzie taniej. Czekam na rewolucje w bankach.
Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (17 996 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Naszą aplikację możesz zainstalować jedynie z autoryzowanego sklepu Google Play lub AppStore. Na ten moment nie planujemy zmian w tym temacie. 

12-03-2026
FWK a refinansowanie

Korzystam z FWK w innym banku. Czy mogę przenieść kredyt do ING?

12-03-2026
Re.: Aplikacja ING na systemach AOSP, bez Google Play Services.

Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?

Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki

...

12-03-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy