Odpowiedz

Wpłatomat Antoniego Malczewskiego 45 Warszawa

Witam.

Dziś, 1.09.2026 o godzinie 15:47 wpłacałem 5200 zł na swoje konto w ING za pośrednictwem wpłatomatu Planet Cash znajdującego się BEZPOŚREDNIO W ODDZIALE ING przy ul. Antoniego Malczewskiego 45 w Warszawie.

Wpłaciłem pieniądze do wpłatomatu, urządzenie przyjęło gotówkę, po czym pojawił się komunikat, że jest chwilowo nieczynne. Pieniądze zostały w urządzeniu, nie zostały zwrócone i do tej pory nie zostały zaksięgowane na moim koncie. Nie otrzymałem również potwierdzenia wpłaty.

Natychmiast zgłosiłem sytuację w oddziale oraz kontaktowałem się telefonicznie z ING i Planet Cash. Złożyłem reklamację o numerze 100910/092026. Zostałem poinformowany, że sprawa może być rozpatrywana nawet do 22.09.2026.

I teraz moje pytanie — co mnie obchodzi termin 22 września, skoro to są MOJE PIENIĄDZE, które wpłatomat fizycznie przyjął?!

Jutro mam termin płatności faktury i muszę ją opłacić właśnie z tych środków. Termin jest do jutra i nie mam możliwości jego przesunięcia. Nie mam również drugich 5200 zł, żeby w międzyczasie zapłacić tę fakturę.

Naprawdę nie rozumiem, jak klient ma ponosić konsekwencje awarii urządzenia należącego do operatora, szczególnie że wpłatomat znajduje się BEZPOŚREDNIO W ODDZIALE ING.

Co więcej, po zgłoszeniu problemu pracownikom oddziału wpłatomat nie został nawet odpowiednio oznaczony jako nieczynny. Uważam to za skandaliczne, ponieważ urządzenie z problemem nadal może zostać użyte przez kolejnego klienta.

Nie interesuje mnie informacja, że ktoś musi przyjechać do wpłatomatu, otworzyć go, przeliczyć gotówkę, znaleźć nadwyżkę 5200 zł i następnie rozliczyć ją z bankiem. Rozumiem, że taka procedura musi zostać wykonana, ale nie może być tak, że przez awarię urządzenia ja zostaję bez swoich pieniędzy i mam czekać kilka tygodni.

To są moje pieniądze i potrzebuję ich TERAZ.

W związku z powyższym żądam pilnego zajęcia się sprawą i udostępnienia mi środków w wysokości 5200 zł jeszcze przed zakończeniem całego postępowania reklamacyjnego.

Jeżeli fizyczne sprawdzenie wpłatomatu rzeczywiście musi potrwać, oczekuję zastosowania UZNANIA WARUNKOWEGO na kwotę 5200 zł, tak aby środki były dostępne na moim rachunku przed terminem płatności faktury.

Nie oczekuję odpowiedzi typu „reklamacja zostanie rozpatrzona do 22.09.2026”. Oczekuję konkretnego rozwiązania problemu, ponieważ jutro mija termin płatności mojego zobowiązania.

Jeżeli ING nie jest w stanie zapewnić mi dostępu do moich pieniędzy przed terminem płatności, będę zmuszony zgłosić całą sprawę na Policję oraz skierować ją do UOKiK i innych właściwych instytucji.

Będę również domagał się zabezpieczenia monitoringu z oddziału przy ul. Antoniego Malczewskiego 45 w Warszawie oraz wszelkich danych dotyczących transakcji i działania tego wpłatomatu z godziny 15:47.

Jeszcze raz podkreślam — nie chodzi o 50 czy 100 zł. Chodzi o 5200 zł, które zostały fizycznie przyjęte przez wpłatomat, a których w tej chwili nie mam na swoim koncie, mimo że są mi niezbędne do opłacenia faktury z terminem płatności JUTRO.

Proszę o potraktowanie sprawy jako PILNEJ i przekazanie jej do osoby, która ma możliwość podjęcia decyzji w sprawie wcześniejszego udostępnienia środków.

Oczekuję konkretnej odpowiedzi i rozwiązania sprawy, a nie informacji o terminie reklamacji przypadającym za trzy tygodnie.

Odpowiedz
0 Lajków
michal2ksi
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
01-09-2026
Wiadomość 1 z 1 (12 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Wpłatomat Antoniego Malczewskiego 45 Warszawa

Witam.

Dziś, 1.09.2026 o godzinie 15:47 wpłacałem 5200 zł na swoje konto w ING za pośrednictwem wpłatomatu Planet Cash znajdującego się BEZPOŚREDNIO W ODDZIALE ING przy ul. Antoniego Malczewskiego 45 w

...

01-09-2026
Hasło do pliku PDF z potwierdzeniem operacji

PDF z potwierdzeniem operacji który generuje w bankowości jest zabezpieczony hasłem przed edycją. Z tego powodu nie mogę połączyć wszystkich dokumentów w pojedynczy PDF z potwierdzeniami z danego mies

...

01-09-2026
nowe dokumenty / czas oczekiwania na decyzję sierpień wrzesień 2026

dzień dobry

czy po dosłaniu nowych dokumentów odnośnie zarobków (przebywanie na okresie wypowiedzenia) czas na decyzję liczy się od nowa - 21 dni roboczych?

jaki jest czas oczekiwania na decyzję obecni

...

01-09-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy