Odpowiedz

pożyczka gotówkowa

Witam! Jestem klientem banku od ok 9 lat. Przez 8 lat wpływała reguralnie wypłata na konto ,a przez ostatni rok zmieniłam konto na komfort aby mieć wspólnie z mężem prawa do niego. Wynagrodzenie męża wpływa i moje świadczenia rodzinne wpływały bo przebywałam na urlopie wychowawczym. Teraz od 24 lipca znów pracuje i będę mieć wynagrodzenie ale nie mogę się starać o kredyt ponieważ nie mam zaświadczenia o wpływach z 3 ostatnich miesięcy. Ja mam umowe na stałe,a mąż na okres próbny ponieważ zmienił pracę. Dlaczego bank wymaga zaświadczenia od swoich stałych klientów skoro ma historię i widzi,że reguralnie na konto wpływają pieniądze?

Odpowiedz
0 Lajków
mika19895
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
27-07-2017
Wiadomość 1 z 2 (3 873 wyświetleń)

Re.: pożyczka gotówkowa

Ocena zdolności kredytowej reguluje dokładnie, które z dochodów klientów mogą być akceptowanym źródłem w procesie ubiegania się o zobowiązania kredytowe. Niestety, nie każdy dochód jest akceptowany. W przypadku osiągania dochodu z tytułu umowy o pracę i wypłaconego wynagrodzenia w ramach tej umowy, wystarczy już 3 miesięczny wpływ na rachunek. Aby ubiegać się wcześniej, bank może poprosić o dostarczenie dokumentu potwierdzającego osiągany dochód. W przypadku wnioskowania w okresie po pierwszym wpływie, a przed 3 wpływem wynagrodzenia bez udokumentowania źródła jest obniżona zdolność kredytowa. W opisanym przypadku, pomimo posiadania umowy nie odnotowaliśmy wpływów na rachunek z tytułu umowy o pracę, stąd prośba o udokumentowanie dochodu. W przypadku umowy na okres próbny, nie jest to dochód akceptowany ze względu na fakt, ze okres wypowiedzenia takiej umowy wynosi 3 dni.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 2 z 2 (3 844 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy