Odpowiedz

Pytanie odnośnie firmy

Witam,

Mam pytanie odnośnie zdolności z działalnością gospodarczą. Mianowicie mój brat prowadzi firmę od 2014 roku. W sierpniu 2015 przekształcił firmę na spółkę jawną i mam 50% udziału w tej firmie. Mam pytanie, czy jako, że jestem właścicielem 6 miesięcy dochody z działalności gospodarczej nie będą brane pod uwagę, tylko dopiero po 12 miesięcach? Jest jakaś szansa, żebym mógł w np. w czerwcu złożyć wniosek, żeby dochód  z DG wpłynął na moją zdolność?

Pozdrawiam

Michał

Odpowiedz
0 Lajków
Misiek
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
05-04-2016
Wiadomość 1 z 2 (4 071 wyświetleń)

Re.: Pytanie odnośnie firmy

Obecnie nie będzie możliwości złozenia wniosku. Okres uzyskiwania dochodu powinien wynosić nie mniej niż 12 m-cy.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KatarzynaA
Były moderator
Były moderator icon
354
91
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (3 990 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Re.: Co się dzieje z odświeżaniem faktur w KSeF?

Ok, zgłoszone. Tymczasowym obejściem jest zmniejszenie zakresu dat na filtrze i puszczenie aktualizacji listy.

07-05-2026
Pożyczka online - problem techniczny

Czy zna ktoś magiczny sposób jak zgłosić problem techniczny z aplikacją, żeby ktoś z ING w końcu się nim zajął? Od dwóch tygodni nie mogę wypełnić wniosku o pożyczkę w aplikacji, bo cały czas mam prob

...

07-05-2026
Re: przestrzegam przed ING

Rozumiem, że taka sytuacja może budzić rozczarowanie, zwłaszcza przy wieloletniej współpracy. Trudno mi jednoznacznie odnieść się do Pana sytuacji, natomiast decyzje kredytowe opierają się na wielu pa

...

07-05-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy