Odpowiedz

Kredyt hipoteczny

Witam. Złożyłem wniosek na kredyt hipoteczny na działkę. W rozmowie z właścicielem dzałki dojazd do działki jest droga prywatną. Przy składaniu wniosku powiedziałem że dojazd do dzidłki będzie służebność przejazdy przez tą drogę prywatną. Dostałem pozytywną decyzję co do kredytu . Ale okazało się że będę współwłaścicielem drogi dojazdowej a nie będzie służebność przejazdu . Co teraz z kredytem? Czy zostanie mi wypłacony kredyt jeśli zamiast służebności będę współwłaścicielem drogi . Myślałem żeby u notariusza zapłacić z własnej kieszeni np. 500 zł za udział w drodze. A działkę kupić tak jak było ustalone z kredytu .
Odpowiedz
0 Lajków
Michał8
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
18-12-2024
Wiadomość 1 z 2 (78 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny

Nie kredytujemy udziału drogi w działce. Zabezpieczamy zobowiązanie tylko na nabywanej działce. W takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest opłacenie udziału z własnych środków.

Ważne też, żeby już w akcie notarialnym cena zakupu działki i drogi były ujęte osobno.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 2 (17 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Ogrodzenie

Hej, urządzamy nowy dom w nowoczesnym stylu i szukamy ogrodzenia, które będzie dobrze pasowało. Myślałem o sztachetach stalowych, bo wydają się trwałe i łatwe w utrzymaniu, ale obawiam się, że mogą wy

...

19-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

A czy jest możliwość wzięcia samochodu u nich na jazdę próbną tak aby zobaczyć czy chcę wynająć czy nie?

19-12-2024
Re.: Odblokowania dostępu

Dobrze, dziękuję

19-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy