Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Zwiększenie kwoty kredytu hipotecznego - zajęcie egzekucyjne

Dzień dobry,
chciałem wnioskować  o zwiększenie kwoty kredytu hipotecznego na budowę domu który uzyskałem w tamtym roku. Jeżeli chodzi o zdolność oraz ponowną wycenę nieruchomości (argument dla zwiększenia kwoty) to po 1 analizie w oddziale banku uzyskałem odpowiedź pozytywną. Niestety w tamtym miesiącu na moim koncie bankowym pojawiło się zajęcie egzekucyjne z US na kwotę przekraczającą 5000zł (prowadzę działalność gospodarczą, brak płatności podatku VAT z okresu luty-marzec) które zostało niezwłocznie spłacone. Według opinii Pani która mnie obsługiwała polityka banku w takim przypadku blokuje możliwość uzyskania kredytu w przeciągu 6 kolejnych miesięcy. Jednak w przypadku rozmowy na infolinii ING uzyskałem odpowiedź która potwierdzała tą opinie ale również dawała nadzieje. Pani z którą rozmawiałem powiedziała że można wystosować pismo, pracownik banku może załączyć je dla analityka a on po zapoznaniu się z sytuacją może przyznać pozytywną opinię. Kredyt spłacam bez żadnych opóźnień, wpływy na konto są stałe. Osoby które miały podobną sytuację lub mają większą wiedze w tym temacie prosiłbym o opinie czy jest warto próbować i jakie są szanse na uzyskanie pozytywnej oceny analityka.

Z góry dziękuje za pomoc.

Odpowiedz
0 Lajków
KonradTa
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
01-08-2023
Wiadomość 1 z 1 (1 515 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: [UX] [Historia] [datepicker] Bardzo niewygodny tooltip

Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.

08-11-2024
Re.: problem z aplikacja banku

Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.

08-11-2024
Re.: problem z aplikacja banku

Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.

08-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy