01-02-2016 11:23 | Edytowano: 01-02-2016 11:25
Witam
Przymierzam się do wcześniejszej spłaty kredytu hipotecznego, w związku z tym chcę zadać kilka pytań, ale wcześniej trochę faktów:
- data uruchomienia kredytu (wypłaty) 11.02.2013r,
- pobranie kwoty na ubezp. kredytu 12.02 każdego roku.
- wcześniejsza spłata bez pobrania prowizji możliwa po 3 latach od uruchomienia kredytu.
- w umowie ubezpieczenia kredytu jest zapisane:
- że mogę z niego zrezygnować w każdej chwili,
- że w czasie trwania spłaty kredytu ubezpieczenie odnawia się samoczynnie na kolejny rok,
- że po spłaceniu kredytu ubezpieczyciel przedłuża ubezpieczenie na kolejne 24 miesiące.
Stąd moje pytania:
- czy kredyt mogę spłacić bez prowizji 11.02.2016 bo 3 lata upływają z dniem 10.02.2016r ?
- czy mogę zrezygnować z ubezpieczenia kredytu w czasie jego spłacania? O ile pamiętam, jak brałem kredyt, to ubezpieczenie musiałem wziąć, więc skąd zapis o możliwej rezygnacji? Chyba, że mogę zrezygnować z obecnego ubezpieczenia na rzecz innego?
- jeżeli składka na ubezpieczenie jest pobierana 12.02 to z ubezpieczenia mogę zrezygnować 12.02 i składka nie zostanie już pobrana? Czy rezygnacją musi być przynajmniej dzień wcześniej?
- rezygnację składam w oddziale banku, jak to jest mowa o tym w we wcześniejszym wątku?
Z góry dziękuję za rzetelne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mariusz
01-02-2016 16:05
Chciałabym pomóc, natomiast poprzez ten kanał nie mam możliwości sprawdzenia zapisu w umowie kredytowej. Proszę o kontakt z infolinią pod numerem 32 357 00 57 (czynna od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-20.00 oraz w soboty 8.00-16.00) lub proszę wysłać pytanie po zalogowaniu do usługi bankowości elektronicznej.
02-02-2016 12:28
Dziękuję.
Pewnie przedzwonie i porozmawiam, aczkolwiek myślałem, że po podaniu odpowiednich danych część odpowiedzi uzyskam tu.
Pozdarawiam
Mariusz
Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024