Odpowiedz

Nowy kredyt czy refinansowanie?

Co jeśli weźmie się w ING kredyt hipoteczny na działkę a kilka lat później potrzeba kredytu na dom? Można powiększyć kwotę kredytu, wziąć dwa osobne kredyty w ING czy trzeba wziąć nowy kredyt w którym będzie refinansowanie zakupu działki (tego co pozostało do spłaty). Przeczytałem na forum kilka wypowiedzi ale one nie dają jednoznacznej informacji- jest tam napisane w nieco innych sytuacjach że zwiększyć kredyt można ale na ten sam cel. Tu cel niby nadal mieszkaniowy, ale celem pierwszego kredytu był zakup działki a w drugim chodzi o budowę domu na tej działce. Oba cele kredytowane byłyby w tym samym banku czyli ING. Takiego przypadku nie widziałem na formum, prośba o odpowiedź.
Odpowiedz
0 Lajków
Papi123
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
18
9
29-07-2022
Wiadomość 1 z 1 (1 288 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

13-04-2026
Re: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

1. Przygotowujemy dokumenty do 14 dni od spłaty i wysyłamy listem poleconym. W przesyłce będzie: oświadczenie Banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, kopia notarialna pełnomocnictwa (dla osoby, która

...

13-04-2026
Re: Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

Prosimy, skontaktuj się z naszą infolinią lub czatem w bankowości. Specjaliści firmowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 17:00. Jeśli zależy Ci na czasie, powiedz o tym specjaliście reje

...

13-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy