16-08-2018 23:29
Witam,
w ubiegłym tygodniu otworzyłem konto funduszowe. Na start przelałem tam środki, fundusz przeszedł weryfikację, mam do niego wgląd, lecz wartość pakietu jest 0 zł.
Mojej początkowej wpłaty nie cofnęło na konto, zatem gdzie znajdują się te środki, jeśli nie mam ich na koncie, a także wartość funduszu to nadal 0 zł?
17-08-2018 20:05
Chciałbym to dla Ciebie sprawdzić natomiast przez forum nie mam wglądu do systemu. Napisz do nas w tej sprawie wiadomość po zalogowaniu do Mojego ING lub zadzwoń do naszych specjalistów pod 32 357 00 20. Specjaliści pracują w dni robocze w godzinach od 7:30 do 21:00, w soboty od 8:00 do 16:00.
Mniej więcej od tygodnia prawidłowo działa uzupełnianie pól logowania za pomocą Bitwardena. Nie wiem co prawda kto faktycznie to rozwiązał (Bitwarden czy ING), jednak jeżeli to zmiana po stronie banku
... 13-05-2026Nie będę wam za darmo pomagał w debugowaniu błędu. Scenariusz znacie. Problem występuje zawsze w opisanej sytuacji, od co najmniej kliku tygodni. Możecie go naprawić, albo mieć klienta gdzieś i to ola
... 13-05-2026Ta sytuacja wymaga sprawdzenia. Prosimy o kontakt na czacie w Moim ING oraz o przekazanie dokładnej daty i godziny wystąpienia problemu.
13-05-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 2 | |
| 1 | |
| 1 |