28-05-2020 10:21 | Edytowano: 28-05-2020 10:31
Cześć,
Wymieniam sporo na parze EUR/PLN. Wygodniej było by mi to zrobić w kantorze ING, bo tutaj mam konta, natomiast "taniej" dla mnie jest przesłać środki do zewnętrznego operatora.
Kontaktowałem się z infolinią ING i otrzymałem informację, że ING nie ma wpływu na kursy ?!, oraz to, że na kursy wpływ ma system w zależności od sposobu częstotliwości, wolumenu... i tego nie da się zmienić
W ING mam stały spread 0,71%.
Czyli np. kupno: 4.4973, sprzedaż: 4.5294;
Spread nie zależy od kwoty.
W tym czasie np. operator C***z ma odpowiednio 0,60% dla 10,000PLN i 0,47% dla 100,000PLN, a nie mam nawet u nich żadnego wolumenu.
Korzystam z T***x, tam jest rabat w zależności od wolumenu i jak się aktywnie korzysta wychodzi też sporo lepiej od ING.
Jest jeszcze giełda W***t, wychodzi póki co najlepiej, ale ciężko porównać do ING, bo działa to trochę na innych zasadach.
Jest jakaś opcja na lepsze kursy w ING?
Rozumiem, że za wygodę trzeba zapłacić, ale póki co parę dodatkowych kliknięć, żeby przesłać środki dalej i je przewalutować oszczędza mi dużo więcej, niż moje 10 minut jest warte.
29-05-2020 12:33
W kantorze możesz bezpłatnie wymienić waluty między swoimi kontami po indywidualnym kursie.
Kurs w Kantorze ustalamy na podstawie analizy rynkowej. Strona odświeża się automatycznie co 5 sekund. Różnice w kursach transakcji na kontach prywatnych mogą wynikać z kwoty wymiany - ale także z innych czynników, które zależą np. od produktów, które masz, rodzaju transakcji, które wykonujesz, ich częstotliwości.
Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Witam. Robiłam już kilka nadpłat, w różnych kwotach i dniach. Jak skrócić okres kredytowania? Niestety za każdym razem otrzymuje informację „Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania”. Nie chce mni
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
13 | |
10 | |
6 | |
5 | |
5 |