30-08-2016 15:55
Witam chcę założyć małą kawiarnię w centrum Warszawy. Jestem klientem ING. Co miesiąc wpływa n konto stała suma - wynagrodzenie od pracodawcy. Nie mam umowy o pracę, zresztą mam tylko na tak zwaną gębę. Potrzebuję ok 50 000 zł, z możliwością spłaty w czasie 5-7 lat. Czy jest jakaś szansa na otrzymania pożyczki, zaciągnięcie kredytu? Na logikę to zakładając kawiarnię w dobrej lokalizacji, gdzie będę maił ruch, więc i wystarczający obrót do płacenia zusu, opłaty za lokal i spłacania rat kredytu, poświęcę się jej i rzucę obecną pracę. Więc czy muszę mieć zdolność kredytową wynikającą z umowy o pracę, skoro po hipotetycznym otrzymaniu kredytu, sam się zatrudnie i wiąc będę mieć zdolność kredytową. Czy są jakieś możliwości, żebym rozpoczą działalność gospodarczą w Polsce?
31-08-2016 16:02
Posiadamy linię kredytową dla Przedsiębiorców - oferta dostępna jest już od pierwszego dnia prowadzenia działalności.
Limit kredytowy dla rozpoczynających działalność gospodarczą jaki można mieści się w przedziale od 2 000 zł do 10 000 zł .
Linia kredytowa w ramach standardowej oferty dostępna jest dla Przedsiębiorców, którzy prowadzą działalność oraz posiadają rachunek firmowy w dowolnym banku od min. 6 miesięcy. W przypadku oferty bez zabezpieczenia (do 200 000 zł) wymagane jest prowadzenie działalności od co najmniej 12 miesięcy.
Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |